Използване на B.G. (браун газ)
#1
Здравейте ! Наред с търсенето на високо еф. решение на захранване, високо еф. дизайн на B.G. генератор, трябва да мислим и за високо еф. използване на произведеният газ. Респективно пламъка. Не съм напреднал в тази финална част. getca ми писа за интересно приложение на B.G. от emm. Вероятно има приложения за които не знаем. Зная че Турция прилагат B.G. в ТЕЦовете за намаляване на емисиите. Тук ще споделя до къде съм стигнал. Първо, за идеята ми за използване на B.G. с други газове.   B.G. не може да заварява поради високият % кислород. Високата температура на пламъка (3200℃) става само за рязане. Предполагам че в смес с други горими газове, може да се създаде подходяща стехиометрия и температура за определени цели. Снабдих се с малка горелка за работа с известните газове+кислород. Изпробвах я с B.G. на единият вход. Държи се отлично. За сега не съм намерил информация по идеята ми. Смятам по нататък да се снабдя с необходимото, и да пробвам какво ще се получи. 
Днес направих едно видео с импровизирано котлонче. На него си загрявам вода за чай. В сравнение с котлона с плоча, първо става мн. по бързо, второ няма акумулиращ ефект на топлина, което е загуба на енергия. Смятам че има резон B.G. да се използва за готвене. Макар че съм написал мощността, имайте в предвид че захранвам през трифазен трансформатор който използвам като монофазен, фазово управляем грец с контролер. Така имам еф. на захранването ок. 65%. Следователно едно по еф. захранване би дало мн. по добър резултат.
https://www.dropbox.com/s/ru1msm3ee8wefu...e.mp4?dl=0
Следващото видео е с приспособен пистолет за въздух. Става за различни цели. Освен това на края виждате известно количество газ под налягане ок. 0.4-0.5 кг.см.². При изкл. Е. имам резерва газ за започване на работа. След което Е. се вкл. автоматично и започва производство. Целта на подобно решение е, когато се налага спиране на горелката, Е. да достигне определено налягане и да се изкл. автоматично. След спадане на налягането при запалване на горелката да се вкл. автоматично.
https://www.dropbox.com/s/875xbk5d5n9dkm...e.mp4?dl=0
За сега съм до тук !!! Поздрави !
Отговори
#2
Забелязвам че когато си гледам клиповете online, качеството е лошо ! Когато ги гледам от папката на dropbox с плеъра на комп. се гледат добре. Освен това видео снимам с резолюция 740Х480. а снимки правя с максимална на тл. 3264Х2448. Мисля че ако видео се свали ще се гледа по добре. Мога да повиша резолюция с цел по детайлно гледане. Кажете как е при вас ?
Снабдих се с мини горелка за смесване на два газа.  Показвам работа на един канал с B.G. !
https://www.dropbox.com/s/ee8rnbsowvaoek...W.mp4?dl=0
Вижда се че 300W не са достатъчни да стопи електрода. Но при ок. 530W реже и топи. Това е мощност приложена в/у електролизера.
https://www.dropbox.com/s/ijjon96ufwojz6...W.mp4?dl=0
Отговори
#3
Резолюцията на видеото е добра, но тоя dropbox е адски тромав и товари яко online клиповете. При мен двуядрен Intel Mobbile, 1.8GHz отива на 80% товар. Отделно го чакам да зареди маса време, пфф. Еми тъй тя с тъпия flash player. С външен плеер не ще да работи, като копирам линка. Трябва да се сваля и т.н.
Отговори
#4
Нещо друго да предложиш за споделяне на видео и снимки ! В същност не съм пробвал колко обем може да се качи тук директно !
Отговори
#5
По принцип клиповете си качвам в Youtube с опцията да не се регистрират в търсачката (т.е. да могат да ги гледат само хора, които имат предварително линка към тях).

За снимки мисля, че е най-добре да се добавят като атачмънти към конкретната тема, но всъщност това не е толкова лесна задачка, защото е редно да се конвертират в подходящия формат и размер преди това, което за мнозинството е досадно. За конвериране на много изображения използвам програмката BIMP Lite -> http://bimp-lite.en.softonic.com/ (на официалния сайт няма нищо).
Отговори
#6
Досетих се че преди време ползвах Google Drive. Не си спомням някой да е имал проблем със споделеното. Не си и спомням защо преминах на dropbox. Вероятно съм пробвал. Ето сега един линк към една стара работа. Графика на импулсите в/у Е. от двигател-алтернаторна група. Би трябвало да гледате без проблем online. 
https://drive.google.com/file/d/1bOX2dLF...sp=sharing
Поздрави !
P.S. след малко си открих запис на производство на газ според горната графика. Между другото, зарязах този метод като не ефективен !
https://drive.google.com/file/d/1RpuVxb7...sp=sharing
Отговори
#7
В  yahoohydroxygroup последно си намирам този линк. Какво правят братята х..американци за продан ?
https://hydrogengarage.com/AFRcontrolcenter.html
Отговори
#8
Ако разбирам въпросът ти правилно - горното е електроника, която показва моментен, среден разход на гориво и има възможност за корекция на стойностите на ламбда сонди и т.н.

Моите въпроси към теб са:
1. Пробвал ли си и какъв ти е опитът със съхраняването на водород/оксиводородна смес?
2. Пробвал ли си генериране на електричество от горивна клетка?
Отговори


Отваряне на:


Потребители разглеждащи темата: 2 гост(и)