Експериментално парно при mzk
#11
Уау, сопрете се, бре! Smile Какво толкоз съм казал/писал, тюю. Дайте да изясним нещата без емоции.
mzk, за каква неадекватност иде реч, след като самите производители дават топлинната мощност на тъпите си радиатори за такъв режим. Тия dt-та ти ли ги писа или аз?!.. Никъде не съм писал, че инсталацията трябва да работи при 80гр. Ставаше въпрос колко пада мощността на радиторите в сравнение с номиналната. Реално зависимосста е нелинейна. За компенсация вариантите ги писахме.
emm, подовото може и да е сложно и трудно за правене, но комфортът е несравним с никакви радиатори или каквото и да е. Нужно ли да казвам къде отива топлия въздух от радиаторите? Икономията при него е значителна, не само от по-ниската температура на водата, но и от тази в помещението. Щото като ти е топло на ногите в стаята може да е и 18гр, вместо 22 напр. И да, подовото няма как да е основно отопление в студа, но в преходните сезони е перфектно. Като почне да изнемогва пущаш радиатори/конвектори и си свиркаш. Факт - руснаците го правят така, а там си е студенко. Аз лично нищо не правя, просто сбирам информация и коментирам. Правенето предстои и ми се ще да знам какво точно искам и как да стане.
Както и да е, не ми се спори, просто споделих малко мисли. Щях да пиша и за радиаторите на 35гр. с вентилатори, ама няма Smile
Отговори


Съобщения в темата
RE: Експериментално парно при mzk - от getca - 18-10-2018, 02:06 PM
RE: Пиролизно горене - от mzk - 26-01-2018, 02:09 PM

Отваряне на:


Потребители разглеждащи темата: 3 гост(и)